Mavrična dežela

Pomembno obvestilo: Obveščamo vas, da bomo zaradi razmočenega terena v zdraviliškem parku danes, v četrtek, izpeljali prilagojen program Mavrične dežele na ploščadi pri Kulturnem centru.

Mavrična dežela urnik

Za otroke in njihove spremljevalce vseh generacij bo še posebej zanimiva Mavrična dežela s pestro paleto raznovrstnega dogajanja.

Za male športnike bo na voljo plezalna stena, plezanje po drevesih, hoja po vrvi, letos prvič tudi zemeljsko supanje, Vodomčkov poligon, vodne igre. Za nekoliko bolj umirjene bo na voljo knjižnica na trati, mini wellnes razvajanje in frizerski kotiček za mične gospodične. Umetniške duše bodo prišle na svoj račun na art tržnici, mali ustvarjalci bodo lahko poslikavali majice in si tako ustvarili svojo majico. Tudi poslikava obraza pride v poštev. Udeležili se bodo lahko delavnice izdelave nakita. Lahko bodo barvali mavrične pobarvanke ali pa se podali med bojevite gozdne prince. Od četrtka do nedelje bodo otroke nekajkrat dnevno obiskali čarovnik, Domči balonči in Vodomček. Otroci bodo veseli tudi lutkovnih predstav, otroških muzikalov, starši pa še posebej previjalnice in igralnice.

Letošnja novost je prav poseben MiniExpress vlak, ki bo vse dni prevažal otroke in starše po Mavrični deželi, vozil med vsemi obiskovalci festivala Pivo in cvetje Laško in se priključil že tradicionalni nedeljski povorki. MiniExpress je izjemno atraktivna vlakovna kompozicija na električni (baterijski) pogon za prevoz otrok in odraslih. Je tih, varčen in okolju prijazen. Sprejme lahko do 24 otrok ali približno 18 otrok in odraslih. Je kompozicija lokomotive in štirih vagonov, ki se premika na brezslednih gumah s hitrostjo peš hoje.

Mini Talent Show

(Zdraviliški park, četrtek in petek med 17h in 19.30, sobota med 10h in 13h)
Mladi pevski talenti vabljeni na Mini Talent Show festivala Pivo in cvetje Laško, iščemo novo Zvezdo Odra v Mavrični deželi, ki bo »zasolirala« v glavni vlogi. Prijavi se in se poteguj za #zasolirano nagrado, s katero bo tvoj talent zasijal v popolnosti. Več informacij na povezavi.

Plezalna stena

(Zdraviliški park, četrtek in petek od 15h do 19h, sobota od 9h do 19h, nedelja od 13h do 17h)
Obiskovalcem bo vse tri dni na voljo plezalna stena. Svoje alpinistične plezalne spretnosti bo lahko preizkusil vsakdo, tudi začetniki, saj bo plezanje potekalo pod strokovnim vodstvom.

Hoja po vrvi

(Zdraviliški park, četrtek in petek med 15h in 19h, sobota med 9h in 19h, nedelja med 13h in 17h)
Slacklining ali hoja po gurtni je športna disciplina, ki učinkovito združuje aktivno preživljanje prostega časa, ohranjanje in pridobivanje kondicije, izboljševanje ravnotežja, sproščanje in neskončno zabavo.
Hoditi po gurtni ni težko in se lahko nauči prav vsak. Ob dobrem inštruktorju lahko trdno stojimo in naredimo nekaj korakov na gurtni že v 15ih minutah, lahko pa se naučimo popolnoma sami, vse kar potrebujemo je nekaj vztrajnosti.

Plezanje po drevesih

(Zdraviliški park, četrtek in petek med 15h in 19h, sobota med 9h in 19h, nedelja med 13h in 17h)
Je varna aktivnost v kateri uživajo ljudje po vsem svetu. Je drugačno od klasičnega plezanja, poteka v naravi, posebnem ambientu, v sožitju z drevesi in ostalimi živimi bitji.
Takšno plezanje ima veliko več pozitivnih prednostnih lastnosti od ostalih rekreacijskih aktivnosti:
⦁ Drevesno plezanje ni le zabavno, ampak je tudi dobra vaja za ohranjanje zdravega telesa in duha. Ni vse tako enostavno kot zgleda, saj je plezanje odlična vaja za roke in noge. Tako delajo mišične skupine, ki pri drugih aktivnostih niso vključene. Plezanje odlično vpliva tudi na hrbtenico.
⦁ Je zelo varno, saj so navodila jasna, prav tako pa je varovalna oprema obvezen pripomoček pri aktivnosti.
⦁ Drevesa rastejo povsod. Drevo, primerno za plezanje lahko najdete v naravi in tudi v urbaniziranem naselju.
⦁ Drevesa so živa in naravna. Čudovito je čas preživljati zunaj, biti del tega, kar obstaja in živi. Ljudje v takšnem okolju najdejo čas zase, mir in priložnost za relaksacijo.
⦁ Vsi vaši občutki bodo prišli na plan. Plezalni izkušnji je dodana popolnoma nova perspektiva z občutkom za dotik drevesne skorje in zvoka šumenja listov, ki se poigravajo v vetru.

Zemeljsko veslanje ali longboard

(Zdraviliški park, četrtek in petek med 15h in 19h, sobota med 9h in 19h, nedelja med 13h in 17h)
Letos gremo z vode na kopno. Predstavili vam bomo zemeljsko veslanje ali longboard, ki ponuja zabavo ter način sproščanja in igre s supom na kopnem. Supanje na vodi ali na kopnem je izjemno priljubljena aktivnost, saj ob zabavi ponuja še popolno telesno vadbo in izjemna doživetja na posebnih krajih. Vsi obiskovalci boste lahko preizkusili novo obliko rekreacije.

 

Lutkovne predstave

 

⦁ Peeeripetije čarovnice Hudibabe

(Zdraviliški park, četrtek)
Alternativna lutkovna pravljica o čarovnici Hudibabi, ki se zaljubi v lepega, mladega, hrustljavega, pardon – ljubkega Jožeka, županovega sina!
A izve – ah ti šment! , – da je v njenega izvoljenca zaljubljena tudi lepa Katarina. In še huje: tudi on vanjo!!!
Kaj zdaj?!
In zakaj se povodni mož joče?!
Vse boste izvedeli v zabavni interaktivni predstavi BUREKTEATRA.

⦁ Volk in kozlički

(Zdraviliški park, petek)
Le kdo ne pozna priljubljene ljudske pravljice o razposajenih kozličkih, ki nikoli ne ubogajo svoje mamice? Niti takrat, ko jim prepove skakati po strehi ali odpirati vrata tujcem – še posebej hudobnemu volku.
Razigrani otroci so včasih neposlušni in takrat se zgodi tisto, kar se ne bi smelo zgoditi… Zato mama koza pravi: “Pri rogatem kozlu! Zdaj bom pa morala svoje tri fante rešiti iz volkovega trebuha…”
Lutkovna predstava Volk in kozlički v izvedbi Festivala Velenje.

⦁ Žabica Ema

(Zdraviliški park, sobota)
Zelena žabica Ema nikoli ni marala vode, zato je najraje sedela ob robu velike mlake, srkala limonado in brala časopise. Tako je poznala vse govorice, ki so krožile v bližnji in daljni okolici. In ker je včasih poslušala le z enim ušesom in brala tako na hitro, le z enim očesom, je kakšno informacijo razumela nekoliko po svoje. In prav zaradi tega se je življenje zelene žabice Eme pošteno zapletlo…
Otroci so tisti, ki v zabavni interaktivni predstavi pomagajo žabici Emi rešiti nastale težave. Zato skočite z nami v mlako in videli boste, da žabicam nikoli ni dolgčas.
Predstavi bo sledila ustvarjalna delavnica.

⦁ Čarobno bo-ja-bi drevo

(Zdraviliški park, nedelja)
Sredi afriške puščave raste nenavadno drevo. Lačnim živalim se cedijo sline, pa čeprav sadežev, ki so dišali kot banane, bili okrogli kakor fige in veliki kot papaje, niso še nikoli videle. Tako rade bi jih poskusile, a drevo čuva velik piton, ki se bo umaknil šele takrat, ko mu bodo živali povedale ime tega nenavadnega drevesa. Če je lakota huda in radovednost velika, potem strahu skorajda ni. Tako živali druga za drugo obiščejo pitona, ki jim skozi zabavno besedno igro pove ime drevesa, a šele majhna želva je tista, ki ji s pomočjo otrok uspe razvozlati uganko.
V predstavi se prepletajo nepričakovani dogodki, humorne situacije in aktivno sodelovanje otrok, zato je dogajanje na odru zanimivo že mlajšim, zgodba in njeno sporočilo pa pritegneta tudi starejše otroke.

mavricna-dezela